اولین قدم برای پیدا کردن لپتاپ مناسب، درمیان انواع ساختهشده، آنالیز نوع کاربرد آن برای شماست. مسلماً همهی ما خواستههای مشابهی از یک لپتاپ نداریم، به همین دلیل تنوع در برنامههایی که مورداستفاده قرار میدهیم و استفادهی بیشتر از برنامهای در طول روز، میتواند در انتخاب ما تعیینکننده باشد. پیش از هر چیز در نظر بگیرید چرا میخواهید لپتاپ بخرید؟ آیا تنها قصد درست کردن پرزینتیشن، یادداشتبرداری و انجام یکسری از کارهای اینچنینی را با لپتاپ دارید یا اینکه تماشای فیلمهای HD، انجام بازی و ویدئو چت مناسب سلیقهتان است؟
در مرحلهی بعد دقیقه مشخص کنید چه مقدار هزینه میخواهید صرف خرید چنین وسیلهای کنید؛ بنابراین بهترین سیستمی را که میتوانید در آن محدودهی مالی و با دانستن نیازهایتان بخرید، بررسی کنید. پسازآن گزینهی بسیار مهمی که حتماً باید به آن توجه کنید این است که میخواهید لپتاپتان محصول چه کارخانهای باشد؟
یکی از مهمترین دلایلی که افراد مختلف ترجیح میدهند لپتاپ خریداری کنند، قابلیت حمل و جابهجا کردن آن است. به همین دلیل عمر باتری یکی از مهمترین مشخصههای انتخاب این وسیله است.
قیمت: مهمترین فاکتوری که در انتخاب یک لپ تاپ جدید مطرح است، میزان پولی است که برای آن کنار گذاشته اید. همیشه در کنار برند، مسئله بعدی که همه ی آن را مطرح می کنند، قیمت لپ تاپ است که حتی برندها را هم بر اساس آن دسته بندی می کنند. اگر شما می خواهید با لپ تاپ تان فقط یک اینترنت گردی ساده داشته باشید و فیلم تماشا کنید، اصلاً نیازی به سخت افزار گرانقیمت آنچنانی و یا برندهای گرانقیمت ندارید. اگر به دنبال لپتاپی برای شرکت در جلسات و ثبت کارهای اداری تان هستید، خرید هارد بالا و یا SSD کار بیهوده ای به نظر می رسد. بهتر است بیش از همه به فکر زیبایی، قابلیت جابهجایی خیلی راحت و وزن آن باشید.
وزن و اندازه ی صفحهنمایش: شاید وقتی به لیست لپ تاپ های یک فروشگاه نگاه می کنید تنها چیزی که چندان اهمیتی نداشته باشد ستون وزن و اندازه ی صفحهنمایش باشد. حتی برخی اوقات فکر می کنید که صفحه نمایش بزرگتر یعنی کار آیی بیشتر اما پشیمان می شوید ! معمولاً برای استفاده های جاری از لپتاپ اندازه های ۱۳٫۳ و ۱۴ اینچ کاملاً مناسب هستند و اگر به صفحه ی بزرگ اهمیت می دهید، هیچگاه به بیشتر از ۱۵ اینچ فکر نکنید، مطمئناً بعد از مدتی برایتان غیرقابلحمل می شود. بسته به کاری که میخواهید انجام دهید باید در خصوص انتخاب صفحهنمایش دقت کنید، زیرا صفحهنمایش بزرگتر یعنی وزن بیشتر و صفحهنمایش کوچکتر یعنی قیمت بالاتر. شاید در نگاه اول، ۲۰۰ یا ۳۰۰ گرم تفاوت وزن میان مدل های مختلف، مهم به نظر نرسد. اما توجه داشته باشید که ابزاری را می خرید که اغلب اوقات همراه شما است و باید آن را با خود حمل کنید. پس شاید برای یک کیسه میوه یا یک بسته پستی ۵۰۰ گرم بالا و پایین زیاد مهم نباشد، اما برای همراهی همیشگی خیلی زیاد است. شاید ۳۰۰ گرم بالا و پایین در کنار وزن ۲ کیلوگرمی لپتاپ اهمیتی نداشته باشد، اما درون کیف شما فقط لپتاپ نیست. کتاب و روزنامه و شارژر لپتاپ و … ، رویهم ممکن است ۴ یا ۵ کیلوگرم بشنوند و حالا حتی ۱۰۰ گرم هم قابلاعتنا و بررسی است.
باتری : شاید باتری های با زمان شارژ بیشتر، کمی روی وزن لپتاپ تأثیر داشته باشند. اما مطمئناً ۱ ساعت شارژ اضافه در مواقع ضروری آنقدر کارایی دارد که ارزش تحمل کمی وزن بیشتر را داشته باشد. به این نکته هم توجه داشته باشید که قابلیت نگهداری شارژ اعلامشده توسط شرکت ها، تحت چه شرایط کاری است. زیرا بهجز چند مدل خاص از لپ تاپ ها و نوت بوک ها، معمولاً باتری های معمولی در شرایط کاری عادی ۳٫۵ ساعت شارژ نگه میدارند.
پردازنده ی مرکزی (CPU) و حافظه ی سیستم (Ram) : امروزه انواع مختلفی از سی پی یو های اینتل و EMD بر روی لپ تاپ ها استفاده می شود که بر روی کارایی و قیمت آن تأثیر بسزایی دارد. اگر به دنبال یک لپ تاپ برای کارهای معمول یک کاربر عادی کامپیوتر هستید، تا حد امکان از CPU های i3 و یا i5 شرکت اینتل و یا CPUهای مشابه AMD باشید. اما بههیچوجه به دنبال پردازنده های کمتر از دو هسته ای نباشید.
در همه ی لپ تاپ های امروزی، حداقل ۲ گیگابایت رم را داریم، که برای بسیاری از کارها، کافی به نظر می رسد. اما اگر شما از سیستم تان توقع دارید که تمام برنامه هایتان را همزمان باز نگه دارد به مقدار بیشتری رم نیاز دارید. بازیخورده هم که همیشه رم کم میآورند. اما به نظر میرسد که در بیشتر مواقع تا ۴ گیگابایت رم برای یک لپ تاپ کافی باشد و بیش از آن، تنها هزینه ی اضافی خواهد بود.
درایو نوری : سیستمهای ضبط اطلاعات روی دیسکهای نوری هرروز در حال تغییر است. در زمان کوتاهی از CD به DVD به بلوری رسیدیم. شرکت های سازنده ی لپتاپ هم در حال وفق دادن خود با این پیشرفت های تکنولوژی هستند. لپتاپ شما حداقل باید یک DVD رایتر روی خودش داشته باشد. هرچند که باکمی هزینه ی بیشتر، می توانید لپ تاپی با بلوری پلیر و یا بلو ری رایتر هم داشته باشید. اما فکر می کنید دیسک های خام بالای ۴۰ هزار تومنی و فیلم ها و بازی های بالای ۶۰ هزارتومانی بلوری در حال حاضر ارزش چنین هزینه ای را در خرید لپ تاپ داشته باشند.
هارددیسک : امروزه تقریباً همه ی لپ تاپ ها حداقل ۱۶۰ یا ۱۸۰ گیگابایت گنجایش اطلاعات رادارند. اما شاید شما به مقداری بیش از این نیاز داشته باشید. ولی قبل از خرید یک لپتاپ با وارد بالاتر به این نکات هم توجه کنید ؛ شاید خرید یک هارد اکسترنال در کنار یک لپتاپ با هارد پایین، کاربردی تر و به صرفه تر باشد. همچنین ممکن است استفاده از یک درایو ۵۰۰ گیگابایتی بهتر باشد، البته اگر به دنبال سرعت بالاتر هستید.
ارتباط : این روزها دیگر خرید لپتاپی که کمتر از ۲ ورودی USB داشته باشد، یا ورودی HDMI نداشته باشد و یا اینکه استاندارد وایرلس اش از ۸۰۲٫۱۱a/b/g پایین تر باشد، اصلاً کار عاقلانه ای نیست. اگر هم لپ تاپ انتخابی شما ۸ ورودی USB دو یا سه و همچنین اسلات کارت حافظه وایرلس ۸۰۲٫۱۱ a/b/g/n دارد که دیگر عالی است! ضمناً بلوتوث را هم فراموش نکنید. بههرحال ممکن است زمانی بخواهید فایلی را با گوشی تان ردوبدل کنید یا به طور همزمان چندین دستگاه مختلف را به لپ تاپتان وصل کنید.
ثبت ديدگاه