بازاریابی الکترونیکی همان اهداف بازاریابی سنتی را دنبال می کند. با این تفاوت که بازاریابی الکترونیک با بهکارگیری ابزارها و روشهای نوین فناوری جدید به دنبال نوآوری است.
تعریف بازاریابی الکترونیکی : اداره ی ارتباط متقابل مشتری در یک محیط پیشرفته ی رسانه ای بهمنظور کسب سود برای شخص یا سازمان مربوط.
بازاریابی الکترونیکی یک عملکردی خاص که تنها با فروش محصولات و خدمات در ارتباط باشد، نیست. بلکه فرآیندی مدیریتی است، برای اداره کردن ارتباط ایجادشده میان سازمان و مشتری. عملکرد بازاریابی الکترونیک را می توان در سه بخش زیر معرفی و دستهبندی کرد :
۱) یکپارچگی : بازاریابی الکترونیک تمامی مراحل فروش توسط شرکت و همچنین فروش از طریق نمایندگی های شرکت را بهصورت یک فرآیند یکپارچه دربر می گیرد.
۲) میانجی گری (واسطه گری) : بازاریابی الکترونیک میزان نیاز و خواسته های مشتریان شرکت را با میزان تولید و ارائه ی خدمات توسط شرکت، کنترل می کند.
۳) واسطه گری : بازاریابی الکترونیک میان بخش های مختلف شرکت ازجمله بخش های مالی و سرمایهگذاران خارجی نقش واسطه را بازی می کند.
بازاریابی اینترنتی چیست؟
بازاریابی اینترنتی که به آن بازاریابی الکترونیکی، بازاریابی تحت وب یا بازاریابی آنلاین گفته میشود، به کسب درآمد، فروش محصولات و ارائهی خدمات از طریق اینترنت اطلاق میشود. بازاریابی اینترنتی حوزهی وسیعی میباشد چراکه نهتنها شامل بازاریابی از طریق اینترنت میشود، بلکه شامل کلیهی فعالیتها و بازاریابیها از طریق ایمیل و دیگر وسایل از راه دور است. بسیاری از مردم بر این تصور اشتباهاند که یک بازاریاب اینترنتی یا آنلاین، حتماً بایستی دارای سایت باشد. چنین تصوری واقعاً بسیار دور از حقیقت است. روزانه بیش از میلیونها سایت اینترنتی به وجود میآید. واقعیت آن است که بازاریابی اینترنتی چیزی فراتر از ثبت دامنه، خرید هاست، و بهروزرسانی مطالب سایت است. بازاریاب اینترنتی، عملاً میبایست مهارت زیادی در طراحی استراتژی و بهرهبرداری از علم بازاریابی بهصورت آنلاین داشته باشد. موفقیت در کسبوکار اینترنتی، نیازمند داشتن تیمی برای این منظور است. رقابت در دنیای اینترنت بینهایت مشکل است ولی مهم است تا جایگاه فعلی خود را همواره به دست آورید. یک کسبوکار موفق در اینترنت، اصلاً قابلمقایسه با یک کسبوکار موفق در دنیای واقعی نیست. اختیاراتی که شما در یک کسبوکار اینترنتی موفق دارید، چه ازلحاظ فضا و چه ازلحاظ تعداد مشتریان بالقوه، قابلمقایسه با اختیاراتتان در یک کسبوکار محلی موفق نیست. در دنیای اینترنت، ازلحاظ تئوری، محدودیتی برای تعداد مشتریان شما وجود ندارد، چیزی که در یک کسبوکار محلی به چشم نمیخورد.
بازاریابی دیجیتال چیست؟
بازاریابی دیجیتال، نوعی از بازاریابی است که از طریق کانال های دیجیتال چه آنلاین و چه غیر آنلاین انجام می شود. در این روش، از تمامی ظرفیت ها و کانالهای ممکن و موجود در دنیای دیجیتال استفاده می شود تا اطلاعات به مشتری یا مصرف کننده رسانده شود. پس اگر دقت کنید، بازاریابی دیجیتال محدود به اینترنت و یا رسانه های الکترونیکی نیست. بهبیاندیگر، بازاریابی دیجیتال از دو بخش یا دو فرآیند تشکیلشده است : فشار و کشش.
بخش فشار، فرآیندی است که به مصرفکننده دسترسی ایجاد میکند و بر او تأثیر می گذارد. در مقابل بخش کشش، فرآیندی است که شما انجام می دهید تا زمانی که مصرف کننده به دنبال شما گشت، شمارا بیابد. پس نتیجه می گیریم، بازاریابی دیجیتال یعنی دستیابی به اهداف بازاریابی با استفاده از روش ها و ابزارهای دنیای فناوری دیجیتال.
ثبت ديدگاه